A fi sau a nu fi trainer – partea a doua

/ May 29, 2017/ Informatii Videochat/ 0 comments

Si daca tot am stabilit in prima parte a acestui articol ca mergem pe “a fi trainer “, atunci este cazul sa fim si buni ascultatori, fini observatori ai viitorul model care se afla in fata noastra si care va avea nevoie de ajutorul nostru, ca trainer, pentru a-si descoperi “calea”, stilul de lucru, personalitatea ce o caracterizeaza in fata camerei si a oamenilor cu care ea va intra in contact, dar in primul si primul rand pentru sedinta foto in cadrul careia ea va face subiectul artei.

Evident, orice studio are un formular de angajare pe care modelul il completeaza cu anumite date ce ne pot ajuta sa ne dam seama, macar un pic, despre temperament, gusturi muzicale, nivelul gramatical, lucruri de altfel necesare pentru orice trainer sa isi faca o idee cat de mica despre tipul de persoana pe care il are in fata si cu care va colabora.

Dar cum socoteala de acasa nu se potriveste intotdeauna cu cea din targ, raspunsurile pot fi doar de moment, ceea ce nu inseamna ca sunt in concordanta cu realitatea. De multe ori starea de spirit influenteaza gandirea si raspunsurile si exista posibilitatea sa ne facem o impresie gresita. De aici va rezulta o sedinta foto ce nu poate fi corelata cu ceea ce modelul transmite in fata camerei.

Din experienta proprie, am lucrat cu un model pe care in viziunea mea l-am vazut intruchiparea lui Marilyn Monroe; evident machiajul, coafura si outfit-ul au fost tintite pe acea zona. Fotografiile au iesit super, numai ca in momentul in care modelul a intrat online am vazut exact opusul lui Marilyn;  mai exact tipul de fata “girl-next-door “, zvapaiata si electrica. Evident, a urmat o alta sedinta foto-video care sa corespunda cu atitudinea ei online.

Putem sa ajutam un model, sa il indrumam sa inteleaga mai bine calea de urmat pentru a avea succes in aceasta activitate dar nu putem sa schimbam total temperamentul, in special daca acesta este benefic pentru ea.

Am spus in primul articol ca este ideal sa ajutam modelul sa-si creeze un personaj pe care sa-l vanda cat de bine, adevarat; numai ca unele modele nu au nevoie sa-si creeze personajul. Ceea ce sunt ele ca si temperament si atitudine este perfect pentru ce au ele nevoie sa afiseze, vor lucra mult mai bine si mai usor decat cele care au nevoie sa-si creeze unul, pentru ca starea de naturalete intotdeaua va fi cea mai apreciata.

Iarasi, vorbind din proprie experienta, modelul trebuie sa stie ca nu are obligatia sa faca ceea ce nu isi doreste sa faca; are insa obligatia de a nu minti membrii.

Aici intervine trainerul din nou, pentru a-i explica cum poate sa refuze intr-un mod politicos, in asa fel incat sa nu fie rautacioasa si sa puna cealalta persoana intr-o situatie neplacuta. Din experienta proprie, probat si acceptat, gluma poate dovedi ca ai simtul umorului si ca nu esti o printesa pe care o deranjeaza bobul de mazare de sub saltea.

Revenind la simtul de observatie pe care ar trebui sa-l posede fiecare trainer, acesta este necesar dar in acelasi timp ne poate insela cand ne asteptam mai putin si as dori sa va povestesc despre un model cu care am colaborat si despre care, la prima vedere si dupa interviu, am zis ca este doar o ideea de fata aeriana, zapacita si jucausa .

Aveam deja pe putin 5 ani de activitate ca si trainer, parea a fi un interviu obisnuit, o noua persoana pe care urma sa o descopar cat pot de bine inainte de a stabili sedinta foto si tematica acesteia, cunostintele de limbi straine pe care le avea si tipul de temperament. Ne intalnim, stam la o cafea, aflu despre ea ca are 27 de ani, ca stapaneste limba engleza peste nivelul mediu, limba franceza si un pic de italiana. Nivel de educatie destul de crescut si un temperament melancolic, am tras eu pe atunci concluzia. Nu mai lucrase in acest domeniu pana in acel moment, situatie care mie, personal, imi placea la nebunie. Au urmat pasii obisnuiti: pregatirea dosarului de angajat, sedinta foto-video, crearea conturilor personale, personalizarea lor si in cele din urma ziua X, intrarea online.

M-am gandit ca i s-ar potrivi manusa o camera tematica care pe atunci avea pictat pe perete un Eros bucalat si frumusel, inconjurat de o multitudine de inimioare, mai mici si mari.

Zis si facut; instalez modelul, explic partea tehnica si incep cu informatiile despre site-ul pe care urma sa intre online. Pana in acel moment totul se desfasura perfect normal. Ca si in alte cazuri, modelul parea atenta si interesata, cum era si normal pentru o persoana ce dorea sa aiba succes. Accesand butonul “Start show” modelul incepe sa isi vada propria imagine.

Ma bucura faptul ca o vedeam zambind, fiind ceea ce stia ca e necesar sa faca. Ca o paranteza, zambetul e extrem de important, demonstreaza o stare de bine si creeaza o atmosfera placuta impreuna cu muzica din fundal.

Bun, sa revenim. Nimic ciudat pana in acel moment, ea parea ca a inteles si ca nu are o stare de stanjeneala in fata camerei. Merg la laptopul meu pentru a mentine legatura si nu apuc sa ma conectez bine si legatura intre mine si model se intrerupe. Revin in camera fetei sa vad ce anume s-a intamplat si vad pe monitor fereastra de BIOS.

Evident, intreb ce anume s-a intamplat si mi se raspunde ca ea a dat restart si ca exploreaza meniul. “Ciudat !”, imi zic in sinea mea , dar cine stie, poate am in fata mea un geniu in ale tehnicii si doreste sa stie cu ce tip de configuratie a calculatorului lucram.

Astept sa se redeschida calculatorul, o las sa deschida singura toate programele si ferestrele necesare, in special pentru a vedea daca se descurca si daca a inteles baza, as putea sa spun. Dupa care, merg din nou la laptopul meu pentru a continua ceea ce inca nu incepusem 🙂

Ma conectez si imi vad modelul intors cu spatele la camera, sesiunea deschisa si modelul dand dintr-o mana ca si cum ar arata catre ceva. Ma uit pe chat, vizitatorii o salutau si nici unul dintre ei nu ii ceruse sa ii arate ceva anume. Prin urmare, merg din nou in camera modelului pentru a vedea ce anume nu a inteles sau ce s-a intamplat.

La intrebarea mea raspunsul a fost “ssshhhttt”, 31, 32, 33 …

Cred ca banuiti deja ca numara inimioarele de pe pereti.

Restul turei a fost cat de cat normal sub atenta mea supraveghere si indrumare, blestemand in gand proasta mea decizie de a aseza modelul intr-o camera cu inimioare, care, poate, ma gandeam eu pe atunci, au dus-o cu gandul la dragostea infinita si neimplinita. Dar nu, nu acesta a fost motivul neatentiei la sesiune si membrii din camera de chat.

Motivul a fost unul pe care eu nu l-am vazut pana in acel moment si anume (nu folosesc un termen psihologic pentru ca imi scapa acum), o “rotita lipsa” cred ca intregeste imaginea 🙂

Si iata una dintre dovezile ca prima impresie poate fi inselatoare, pentru mine mai ales, asa ca de multe ori prefer sa astept si dupa aceea sa-mi formez o parere mai cuprinzatoare si cat mai apropiata de realitate.

Share this Post

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>
*
*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.